Brussel - Na de afschaffing van de roamingkosten in 2017 is het Europees Parlement klaar om een ​​volgende stap te zetten: goedkopere telefoontjes naar andere EU-landen. Langeafstand telefoontjes binnen de EU zouden maximaal 19 eurocent mogen kosten en SMS’en maximaal 6 eurocent, dat zegt de overeenkomst die gisterenavond bereikt werd.

Gebruikers van intracommunautaire communicatiediensten worden geconfronteerd met prijzen die vaak aanzienlijk hoger zijn dan binnenlandse tarieven zonder een gerechtvaardigde reden voor een dergelijk verschil. De liberale fractie in het Europees Parlement verdedigt strenge regels voor consumentenbescherming en het verbod op ongerechtvaardigde prijsverschillen tussen binnenlandse en Europese oproepen. EU-communicatiebedrijven moeten rechtvaardigen wanneer zij extra kosten aanrekenen aan gebruikers die bellen van mobiele of vaste nummers naar een andere EU-lidstaat.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (ALDE, Open VLD): “Goedkoper bellen is een overwinning voor alle Europese burgers. We willen een Europese unie waar de landcodes overbodig zijn, waar we onze vrienden overal in Europa kunnen bellen zonder te hoeven nadenken hoeveel het ons zal kosten. We zijn bijna zover. Net zoals de fysieke grenzen zijn verdwenen, moeten we nu ook grenzen aan communicatie afschaffen, voor de interne markt maar vooral voor het welzijn van de consument. Ik ben trots op onze acties want ze leveren concrete resultaten op voor de Europese burgers. Dit is de eerste stap naar een EU waar binnenlandse en buitenlandse oproepen hetzelfde zullen kosten.” 

Er werd ook een akkoord bereikt over de invoering van Mobile Public Warming Systems - het zogenaamde 'Reverse 112'-systeem - in elke lidstaat. In het geval van een terroristische aanslag of een andere noodsituatie ontvangen alle mobiele telefoons binnen het zorggebied een waarschuwingsbericht. Dit moet helpen om levens te redden en ervoor te zorgen dat iedereen wordt geïnformeerd over hoe je veilig kunt blijven. "Recente terroristische aanslagen hebben aangetoond dat informatie levens kan redden. Onze burgers moeten zo snel mogelijk duidelijke en correcte informatie krijgen. Ik ben blij dat de lidstaten het eens zijn met het voorstel van het Parlement om in elke lidstaat een systeem van omgekeerde 112 in te stellen. We hebben ervoor gezorgd dat Europa in de toekomst veiliger zal zijn.”, aldus Hilde Vautmans.

Voor meer info Hilde Vautmans : 0478/66.28.32


Delen:
Boek: Appelen & Peren Het fruitkookboek “Appelen & Peren: Koken met Haspengouws goud” kan je eenvoudig aanvragen door je adres te sturen naar hilde@vautmans.eu!
Neem ook zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina Haspengoud!

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
Savethedate Sint-Truiden Landbouw Europa klimaat Brussel Lebeau Rohingya België Eurobarometer landbouw defensie ALDE Europees Parlement Communicatie Opinie europa opinie Missing Children sint-truiden Calais Duinkerken Europees Parlementslid europeesparlement gender sinttruiden schepen europees parlement pesticiden online shoppen Gezocht Stagiair(e) social media OpenVld missbelgië Recept Kerstkalkoen Wintergroenten Ruslandboycot Appelen en Peren Internationale Migrantendag Actualiteit GLB Limburg Fruitkookboek Koekelare Open Vld Fedasiel Sinterklaas Klimaatboom Glysofaat Paardenplan Fruit Lerarendag Debat Interview TV Mol Rijhulpsystemen Herdenking 11 november Hilde Vautmans Politieke rechten Militairen Radio Benelux Haspengoud actualiteit Eindspel Knack 20 vragen Bewaking Buitengrenzen Inreis-uitreissysteem ONE ontmoeting tegen armoede Sexual Harrasment Zero Tolerance Actauliteit Sexual Harassment Kookboek Appelen & Peren Koken met Haspengouws Goud #Haspengoud Fruitdoedagen Tiense Suikerraffinaderij Mercosur suikerquota Notme Metoo Suikerquota Kinderarmoede Groene energie Green sky Cybermisdaad Catalonië Spanje Referendum Onafhankelijkheid Voedselverspilling DepotMargo Bedrijfsbezoek Verkeersveiligheid Jeugd Kinderraad landbouwramp vorst droogte Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Koningin Mathilde Toerisme Sint-Truiden by lights WIFI4U Wifi4EU Tentoonstelling Vokastage terrorisme Fruittelers Rusland Boycot Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade Turkije grondwetswijziging vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI Hongarije migratie Cavaria Tsjetsjenië Homofobie voedselverspilling asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Vluchtelingenkamp Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak MEPawards Beste Europees parlementslid Brede School Gouden Kinderschoen Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Vluchtelingen asielbeleid Archief Vredesvrouwen Internationale vrouwendag archief KInderraad MIssingChildren MissingChildren aktualiteit CETA Eurelco Vrouwenbesnijdenis ELFM Afval EURELCO MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL