Sint-Truiden blikt terug op een druk zomerseizoen. Door mee te surfen op de digitale trends en toeristen te verleiden met innovaties, lokte de stad de voorbije maanden een recordaantal bezoekers. De gezinswandelingen waren dit jaar enorm populair. Verder blijven ook de uiteenlopende monumenten jong en oud bekoren.

"Deze zomer boekten 138 mensen één van onze queestes, een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Ook de groepsbezoeken doen het goed. We kregen al 294 reservaties binnen, ofwel 30 meer dan in heel 2016. Verder zitten ook onze monumenten in de lift. De Trudopas, die onder meer toegang geeft tot de abdijtoren, het kapucijnenklooster en de Keizerszaal, ging al 829 keer over de toonbank. Dat is gevoelig meer dan in heel vorig jaar. Deze dynamiek zet zich ook door in de bezetting van de hotels en logies, die bijna altijd volgeboekt waren", zegt schepen Hilde Vautmans.

Wat maakte de zomer van 2017 tot een topperiode in het toeristisch seizoen van Sint-Truiden? Het al bij al zonnige weer is één factor. Daarnaast pakte het stadsbestuur dit jaar uit met een reeks aardige nieuwtjes, zoals het fruitig kamperen. Nadat 120 deelnemers in april een eerste keer hun tenten opstelden tussen de boomgaarden, was ook de juli-editie in een mum van tijd uitverkocht.

"Sint-Truiden is een prachtige stad te midden van één van de mooiste en kleurrijkste regio's van het land. Je kan hier tientallen keren naartoe komen, en telkens weer versteld staan van een ander verborgen pareltje. We werken het jaar rond aan een mooi aanbod zodat jong en oud hiervan kan genieten. We zijn enorm blij dat dit alles gesmaakt wordt", aldus burgemeester Veerle Heeren.

Meer info op http://www.limburgnieuws.be/sttruiden/1504170752-recordaantal-toeristen-a.html


Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Sint-Truiden Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Actualiteit Europa WIFI4U Toerisme Sint-Truiden by lights Tentoonstelling Jeugd Vokastage Fruit terrorisme Fruittelers Ruslandboycot Hilde Vautmans Rusland Boycot Landbouw Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK Turkije Opinie grondwetswijziging interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Kinderarbeid Deze Week Groene energie Guy Verhofstadt defensie debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI migratie Hongarije Cavaria Tsjetsjenië Homofobie voedselverspilling Voedselverspilling asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen TVL Bloesems VRT journaal Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Vluchtelingen asielbeleid landbouw Internationale vrouwendag archief Archief Vredesvrouwen KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis ELFM MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL