Zo'n honderd mensen zijn gisteren in de bronvijver van domein 't Speelhof gedoken naar aanleiding van de Big Jump. Dat initiatief wil het probleem van onze vervuilde waterlopen aankaarten.

Supporters moedigden de zwemmers aan vanuit hun strandstoel op de oevers. Onder de waterratten één bekende kop, Andy Peelman. In het dagelijkse leven politieman in Brussel en in zijn vrije tijd een van de acteurs in de VTM-reeks De Buurtpolitie. Schepen van jeugd Hilde Vautmans (Open Vld) doet al jaren mee aan de Big Jump, maar kon deze keer geen duik nemen door een verwonding aan haar voet. Toch was ze van de partij, en dan nog verkleed in roodkapje. "De kinderen van de kinderraad hebben me dat gevraagd, want ze organiseren een modeshow met kleren die ze van zwerfvuil hebben gemaakt", legt Vautmans uit. "Het is hier heel plezierig, maar de Big Jump is ook een statement. De focus ligt op proper water en respect voor de natuur." (LXB)

Links artikel: 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nieuwerkerken/100-truienaren-plonzen-plas-in-voor-proper-water-a3204600/

http://www.hbvl.be/cnt/bljcr_02964941/sint-truiden-komt-op-voor-proper-en-leefbaar-water


Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Sint-Truiden Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Actualiteit Toerisme Sint-Truiden by lights Europa WIFI4U Tentoonstelling Jeugd Vokastage Fruit terrorisme Fruittelers Ruslandboycot Hilde Vautmans Rusland Boycot Landbouw Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten private beveiligingsfirma's terreurcommissie Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade grondwetswijziging opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK Turkije Opinie interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Groene energie Kinderarbeid Deze Week Guy Verhofstadt defensie debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI migratie Hongarije Cavaria Tsjetsjenië Homofobie Voedselverspilling voedselverspilling asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid UCLL Migratie studenten Provincie Limburg UCCL Zwerfvuil Aktualiteit Vluchtelingen asielbeleid landbouw Internationale vrouwendag archief Archief Vredesvrouwen KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco ELFM Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL