Zo'n honderd mensen zijn gisteren in de bronvijver van domein 't Speelhof gedoken naar aanleiding van de Big Jump. Dat initiatief wil het probleem van onze vervuilde waterlopen aankaarten.

Supporters moedigden de zwemmers aan vanuit hun strandstoel op de oevers. Onder de waterratten één bekende kop, Andy Peelman. In het dagelijkse leven politieman in Brussel en in zijn vrije tijd een van de acteurs in de VTM-reeks De Buurtpolitie. Schepen van jeugd Hilde Vautmans (Open Vld) doet al jaren mee aan de Big Jump, maar kon deze keer geen duik nemen door een verwonding aan haar voet. Toch was ze van de partij, en dan nog verkleed in roodkapje. "De kinderen van de kinderraad hebben me dat gevraagd, want ze organiseren een modeshow met kleren die ze van zwerfvuil hebben gemaakt", legt Vautmans uit. "Het is hier heel plezierig, maar de Big Jump is ook een statement. De focus ligt op proper water en respect voor de natuur." (LXB)

Links artikel: 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nieuwerkerken/100-truienaren-plonzen-plas-in-voor-proper-water-a3204600/

http://www.hbvl.be/cnt/bljcr_02964941/sint-truiden-komt-op-voor-proper-en-leefbaar-water


Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Europa terrorisme Sint-Truiden Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten Actualiteit terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid Hilde Vautmans privébewakingsfirma's Rusland Boycot vorstschade grondwetswijziging Turkije Opinie opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt defensie Groene energie Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI migratie Hongarije voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie Voedselverspilling asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Fruit Landbouw Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen Toerisme TVL Bloesems VRT journaal Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Archief Vredesvrouwen landbouw Internationale vrouwendag archief Vluchtelingen asielbeleid KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco Afval ELFM EURELCO Vrouwenbesnijdenis MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Jeugd Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL