SINT-TRUIDEN - De eerste resultaten van de Landbouwcommissie die op het terrein de vaststellingen van schade aan fruitteelten op het grondgebied van Sint-Truiden gedaan heeft zijn bekend. De controles waren er naar aanleiding van de vorstschade van 20 april 2017. "Tot op heden hebben 180 tuinbouwers aangifte en/of melding gedaan van vorstschade aan de commissie voor vaststelling van schade aan teelten, stelt Hilde Vautmans, schepen van Landbouw.

De respectievelijke aangegeven getroffen oppervlaktes van de teelten zijn:

-           Appelen = 627,67 hectaren

-           Peren = 693,3316 hectaren

-           Kersen = 311,7801 hectaren

-           Aardbeien = 1,61 hectaren

-           Bessen = 5,13 hectaren

-           Druiven = 40 are

-           Frambozen = 2,25 hectaren

-           Pruimen = 16 are

-           Noten = 10 are

 

Het betreft minstens 1380 landbouwpercelen.

Indien er een gemiddeld schadebedrag van 10.000 euro per landbouwer wordt aangenomen, bedraagt de raming van de totale schade 1.800.000 euro. De commissie die samengesteld was uit en aantal experten waaronder het Departement landbouw en Visserij, de Vlaamse Overheid, een ambtenaar van Financiën en Victor Hannosset een expert-landbouwer aangewezen door de stad. 


Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Europa terrorisme Sint-Truiden Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten Actualiteit terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid Hilde Vautmans privébewakingsfirma's Rusland Boycot vorstschade opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK grondwetswijziging Turkije Opinie interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt defensie Groene energie Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI Hongarije migratie Cavaria Tsjetsjenië Homofobie Voedselverspilling voedselverspilling asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Fruit Landbouw Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen Toerisme TVL Bloesems VRT journaal Verdrag van Rome Lenteschoonmaak MEPawards Beste Europees parlementslid Brede School Gouden Kinderschoen Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Archief Vredesvrouwen landbouw Internationale vrouwendag archief Vluchtelingen asielbeleid KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco Vrouwenbesnijdenis Afval EURELCO ELFM MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Jeugd Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL