Wie binnenkort op vakantie gaat, zal zijn legaal gedownloade muziek, films, Tv-series, games, programma’s en sportwedstrijden ook op locatie kunnen bekijken. Vandaag wordt het gebruik van diensten als Netflix of Spotify vaak nog beperkt door licentieproblemen. “Na afschaffing van de roamingtarieven is dit een volgende stap”, aldus Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open VLD).

Foto: BELGAIMAGE

Met de nieuwe regel, die vandaag door het Europees Parlement wordt gestemd, wil de Commissie een digitaal eengemaakte markt bekomen waarbij een brede online toegang is voor gebruikers in de gehele EU. Om dat te bekomen zullen alle licentiepraktijken van rechthebbenden of handelspraktijken van aanbieders weggenomen worden zodat inwoners overal hun abonnement kunnen gebruiken.

 

“Een maand geleden hebben we de goedkeuring gegeven aan de afschaffing van de roamingtarieven, die vanaf volgende maand al realiteit wordt”, aldus Vautmans. “ “Net zoals roamingkosten niet thuishoren in een Europa zonder binnengrenzen, moet de online-toegang tot legaal verkregen films of muziek over de grenzen heen mogelijk zijn! Onze laptop, smartphone of tablet gaat vandaag overal met ons mee maar de online-diensten kennen soms nog teveel belemmeringen. Vandaag nemen we de nodige stappen om tot een echte digitaal eengemaakte markt te komen en voor de Europese burger opnieuw iets tastbaar te verwezenlijken.”

Link naar het artikel: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170518_02887892/binnenkort-ook-netflix-en-spotify-op-vakantie


Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Europa terrorisme Actualiteit Fruittelers Sint-Truiden Ruslandboycot Hilde Vautmans Rusland Boycot Landbouw Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade grondwetswijziging Turkije Opinie opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Groene energie Kinderarbeid Deze Week Guy Verhofstadt defensie debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI Hongarije migratie voedselverspilling Voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Fruit Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen Toerisme TVL Bloesems VRT journaal Verdrag van Rome Lenteschoonmaak MEPawards Beste Europees parlementslid Brede School Gouden Kinderschoen UCLL Migratie studenten Provincie Limburg UCCL Zwerfvuil Aktualiteit Vluchtelingen asielbeleid Archief Vredesvrouwen landbouw Internationale vrouwendag archief KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco Afval EURELCO ELFM Vrouwenbesnijdenis MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Jeugd Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL